Overheden

Onze werkgebieden

Bij &Morgen creëren we met duurzame mobiliteit meer ruimte voor mensen, nu en voor toekomstige generaties. Ruimte om te werken, reizen en groeien. De mens staat altijd centraal bij het effectief oplossen van mobiliteitsuitdagingen. Daarom zijn communicatie en gedragsverandering essentiële onderdelen voor het succes van je beleid, verandering of aanpak. Hieronder lees je meer over onze thema’s binnen de duurzame mobiliteit.

Stadslogistiek

Pakketbezorging, winkelbevoorrading, bouwlogistiek: stadslogistiek kent bijzondere uitdagingen. Zoals beperkte ruimte, toenemende verstedelijking en de roep om duurzaam en veilig vervoer.

Logistiek kan slimmer, bijvoorbeeld via het bundelen van goederenstromen, bevoorrading via hubs, de inzet van kleinere elektrische voertuigen en vervoer over water. Rationeel is veel mogelijk, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Een focus op gedragsverandering is belangrijk. Net als een goede samenwerking vanwege de verschillende belangen van ondernemers, bewoners, reizigers en gemeente.

  • Laden

    Van laadoplossingen op bedrijventerreinen tot de elektrificatie van logistiek vervoer en het aanpakken van netcongestie.

  • Logistieke hubs

    Bevoorrading via hubs, bundelen van goederenstromen, last mile met duurzaam vervoer. Minder uitstoot door slimmere logistiek.

  • Zero-emissiezones

    Uitstootvrije binnensteden? Het ZES-loket helpt ondernemers bij de overstap naar duurzame logistiek.

Reisgedrag

Succesvol werken aan de mobiliteitstransitie doen wij gebiedsgericht en doelgroepgericht. Met de juiste mobiliteit op de juiste plek op het juiste moment voor de meest kansrijke doelgroep.

De mens staat altijd centraal, want gedrag speelt een cruciale rol in de keuzes die je maakt. Vanuit onze gedragsaanpak kijken we naar gewenst gedrag en hoe dat te stimuleren. Wat is de samenhang tussen omgeving, beleid & regelgeving, voorzieningen en communicatie? Welke menselijke factoren zoals routines, persoonlijke voorkeuren en sociale omgeving spelen een rol? En beschikken mensen over voldoende capaciteit, motivatie en gelegenheid?

  • Hinderaanpak

    Optimaliseer de doorstroming op de corridors (belangrijkste verbindingswegen). Sneller, veiliger en duurzamer reizen van A naar B.

  • Bewoners- & bezoekersaanpak

    Gezond en prettig leven, reizen en verblijven. In binnensteden en in bestaande en nieuwe woonwijken.

  • Bedrijventerrein- & werkgeversaanpak

    Duurzaam bereikbare bedrijventerreinen door strategisch omgevingsmanagement.

Mobiliteit & ruimte

Mobiliteit draait niet meer alleen om voertuigen en asfalt, maar om ruimte en kwaliteit van leven.

Vanwege klimaatverandering, energietransitie, stedelijke verdichting en krimp op het platteland, is doorgaan met wat we altijd deden geen optie meer. Niet voor nu en niet voor toekomstige generaties. Intelligente mobiliteit en innovatie bieden slimme oplossingen. Maar de échte verandering zit in onszelf: in ander gedrag en daarmee in omdenken: mobiliteit zien als ruimtemaker in plaats van ruimtevreter.

  • Autoluwe gebieden

    Binnensteden en woonwijken worden autoluwe gebieden waar mensen en groen de hoofdrol spelen: een leefbare toekomst.

  • Parkeren

    Met slimme parkeeroplossingen en doordacht parkeerbeleid zorgen we voor bereikbare, veilige steden, zelfs bij lagere parkeernormen.

  • Mobiliteitshubs

    Bij mobiliteitshubs kunnen reizigers overstappen van fiets of auto op bijvoorbeeld OV of elektrische deelauto. 

  • Publieke mobiliteit

    Een vervoerssysteem van bereikbaar, betaalbaar, aantrekkelijk en makkelijk bruikbaar niet-eigen vervoer. Omvat naast OV ook deelmobiliteit.

  • Actieve en gezonde mobiliteit

    Lopen: onder andere voetgangersnetwerken, lopen van en naar OV-haltes.
 Fietsen: onder andere fietsacties, fietsveiligheid, fietsroutes, fietsen stallen. 

Daarom &Morgen

  • Wij weten mensen, overheid en bedrijfsleven in beweging te brengen en te verbinden.
  • Landelijk werken we samen met honderden werkgevers en overheden.
  • De mobiliteitswereld kennen we op ons duimpje.
  • Onze mens & mobiliteitsaanpak wérkt, al meer dan 20 jaar.
  • Elke dag realiseert ons team van 40 experts met duurzame mobiliteit meer ruimte voor mensen, nu en voor toekomstige generaties.

Projecten

Bekijk alle projecten
Communicatieaanpak

Provincie Drenthe: ‘Voor ons is het een plus dat jullie ook communicatie-experts hebben’

Aantrekkelijk werkgeverschap

Deltion College Zwolle: Europese Aanbesteding Deelmobliteit

Onze Experts

Ontmoet ons team

Blogs

Lees de blogs
Actieve en gezonde mobiliteit

De week van het Verkeer: Slimme en veilige mobiliteit begint bij onszelf

Het is ‘De week van Verkeer’. Een week met extra aandacht voor de verkeersveiligheid van kinderen. Scholen, kinderen en ouders krijgen praktische handvatten om hier niet alleen deze week, maar het hele jaar bewust en actief mee aan de slag te gaan.

13 maart 2025 2 min
Autoluwe gebieden

GIS: Zo hoef je minder te gissen naar de beste plek voor een hub 

Zoek je als gemeente geschikte locaties voor buurthubs, dan heb je harde data nodig. Data over geografische objecten, gebruik van de openbare ruimte en wie er woont. Pas daarna komt de ‘zachte’ kant aan bod: hoe zorg je dat die hubs ook gebruikt worden? Met GIS (kort voor Geografisch InformatieSysteem1,2) hoef je niet meer te gissen naar de meest kansrijke plekken voor een buurthub. Ook bij andere opgaven, zoals nieuwbouw- en herontwikkelingsgebieden, mobiliteitsvisies, mobiliteitsplannen of wegwerkzaamheden, maakt een GIS-kaart in één oogopslag complexe informatie inzichtelijk. Heb je interesse in hoe we GIS in ons werk toepassen? Je leest er meer over in deze blogpost. 

7 maart 2025 5 min

Publicaties

Bekijk alle publicaties

Slimme en schone logistiek voor de binnenstad

Er wordt veel succes geboekt om goederenvervoer schoner te krijgen, maar hoe zit het met slimmer? We zien allemaal de mogelijkheden van slimme logistiek: het bundelen van goederenstromen, bevoorrading via een hub, de inzet van kleinere voertuigen, vervoer over water en betere afspraken tussen leverancier en ontvanger. Deze zijn allemaal veelvuldig uitgedacht en doorgerekend.

Gedragsaanpak werkt bij het verduurzamen van de logistiek

Gedrag in de logistiek is niet nieuw, of toch? In deze inspiratiepaper laten we voorbeelden zien van een gedragsmodel in de praktijk. Juist door de logistieke wereld vanuit een gedragsbril te bekijken kan een gemeente resultaten bereiken op het gebied van duurzaamheid, bereikbaarheid en prettig ondernemersklimaat.

Klaar om te starten?

Wij maken graag ruimte voor een vrijblijvend gesprek over het realiseren van duurzame mobiliteitsverandering!

Neem contact op

Ontvang het laatste nieuws over mobiliteit

Bij het aanmelden ga ik akkoord met de algemene voorwaarden opgesteld door &Morgen.