Subsidies en andere wet- en regelgeving kan jou als werkgever helpen bij het tot stand brengen van duurzame mobiliteitsinitiatieven. Van welke subsidies kan je bijvoorbeeld gebruik maken? Wij weten welke mogelijkheden voor jou interessant zijn. Ook helpen we je graag bij het voldoen aan wet- en regelgeving zoals de WPM-rapportage.

  • Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

    Vanaf 1 juli 2024 zijn werkgevers met meer dan 100 medewerkers verplicht zakelijke- en woonwerkkilometers te registreren om bij te dragen aan CO₂-reductie. Dit is vastgelegd in het Klimaatakkoord.

    Tot 2026 gaat het om dataverzameling, maar daarna worden er mogelijk normen gesteld. We ondersteunen je als werkgever bij deze rapportageplicht met een praktische aanpak. We analyseren het reisgedrag en bijbehorende CO₂-uitstoot via een mobiliteitsscan. Met een korte medewerkersenquête vullen we dit aan met inzichten over reisvoorkeuren. Hiermee voldoe je niet alleen aan de rapportageplicht, maar ontdek je ook welke kansen je hebt om je mobiliteitsbeleid duurzamer en efficiënter te maken.

  • Zero-emissiezone

    Met de invoering van zero-emissiezones in steeds meer steden wordt de overstap naar een elektrisch wagenpark voor veel organisaties een noodzaak.

    Deze zones zijn alleen toegankelijk voor bedrijfswagens zonder uitstoot. Een succesvolle transitie vraagt om meer dan alleen nieuwe voertuigen: het omvat het kiezen van de juiste elektrische bedrijfswagens, het plannen van een slimme laadinfrastructuur en het aanpassen van werkprocessen. Cruciaal is ook de betrokkenheid van medewerkers, om weerstand te verminderen en draagvlak te creëren. Wil je voorbereid zijn op de invoering van steeds meer zero-emissiezones? We helpen je hier graag bij.

  • Andere regelgeving (ESG, CSRD en SBTi)

    Met de opkomst van regelgeving zoals ESG, CSRD en SBTi wordt duurzame mobiliteit steeds belangrijker als middel om aan klimaat- en rapportage-eisen te voldoen.

    ESG en CSRD verplichten bedrijven om duurzaamheid in bredere zin te rapporteren, inclusief CO₂-uitstoot door mobiliteit. Terwijl SBTi bedrijven helpt bij het stellen van wetenschappelijk onderbouwde doelen voor emissiereductie. Mobiliteit kan hierin een cruciale rol spelen: door CO₂-uitstoot van werkgebonden reizen te verminderen, draag je bij aan bredere duurzaamheidsdoelen en voldoe je aan wettelijke verplichtingen. Hoe kan je deze regelgeving concreet inzetten om duurzaamheid van jouw bedrijf te meten en verbeteren? Onze mobiliteitsexperts staan voor je klaar.


Experts

Mobiliteitsadviseur
Ilse Bink
Mobiliteitsadviseur
Tim van de Scheur

Publicaties

Bekijk alle publicaties

Vijf redenen om met deelmobiliteit aan de slag te gaan

We zien ze steeds vaker: deelscooters in woonwijken, deelauto’s op bedrijventerreinen, deelfietsen en e-bikes bij bushaltes en stations. Maar wist je dat deze auto’s, fietsen en scooters juist voor jou als werkgever kansen bieden?

‘Mensen veranderen alleen als het geld oplevert’

Waarschijnlijk heb je als werkgever ambities op het gebied van mobiliteit. Je wilt bijvoorbeeld dat medewerkers duurzamer of actiever reizen. Misschien hebben jullie zelfs al regelingen in het mobiliteitsbeleid aangepast. Een goed begin! Maar om menselijk (reis)gedrag blijvend te veranderen, is vaak meer nodig dan een nieuwe regeling.

Klaar om te starten?

Wij maken graag ruimte voor een vrijblijvend gesprek over het realiseren van duurzame mobiliteitsverandering!

Neem contact op

Ontvang het laatste nieuws over mobiliteit

Bij het aanmelden ga ik akkoord met de algemene voorwaarden opgesteld door &Morgen.