Stadslogistiek gaat over het organiseren van goederenstromen in stedelijke gebieden, van de bevoorrading van winkels tot bouwlogistiek en pakketbezorging. Dit brengt unieke uitdagingen met zich mee, zoals beperkte ruimte en toenemende druk op de leefomgeving. Tegelijkertijd streven gemeenten naar duurzamere steden, bijvoorbeeld met de invoering van zero-emissie zones.

  • Laden

    Het realiseren van laadoplossingen op een bedrijventerrein vraagt om samenwerking.

    Bedrijven kunnen hierbij vaak niet zonder de ondersteuning van overheden, die een belangrijke rol spelen in het faciliteren van processen. Een regisseursrol is daarbij onmisbaar. &Morgen helpt bij het opzetten van samenwerkingen en beschikt over de juiste tools en kennis om het proces in goede banen te leiden. Marjolein, onze logistiek expert, staat klaar om je op weg te helpen – neem contact op en laat je inspireren.

  • Logistieke hubs

    Logistieke hubs maken stadslogistiek slimmer en duurzamer. Goederen buiten de stad bundelen en met kleinere, schone voertuigen laten bezorgen, vermindert uitstoot en maakt de stad leefbaarder.

    Slimme oplossingen, zoals hubs, kleinere voertuigen en vervoer over water, bieden kansen. Maar de praktijk blijkt vaak weerbarstig. Succes vereist niet alleen slimme technieken, maar ook nauwe samenwerking tussen ondernemers, bewoners en gemeenten, met aandacht voor gedragsverandering en stapsgewijze verbeteringen. Daar kunnen wij je bij helpen!

  • Zero-emissiezones

    Vanaf 2025 worden de binnensteden van de dertig grootste Nederlandse gemeenten omgevormd tot zero-emissie zones, waar vracht- en bestelverkeer zonder uitstoot de norm is.

    Dit vraagt niet alleen om investeringen in elektrische voertuigen, maar ook om slimmer ingerichte distributie, met minder en emissievrije kilometers. Voor ondernemers is deze transitie complex en tijdsintensief: van geschikte voertuigen kiezen tot subsidies aanvragen en laden mogelijk maken. Het ZES-loket (zero emissie stadslogistiek -loket) speelt hierin een cruciale rol met scans, advies en een platform voor samenwerking. Samenwerking is essentieel om emissievrije stadslogistiek succesvol en breed gedragen te maken.


Experts

Mobiliteitsadviseur
Marjolein van der Stok
Mobiliteitsadviseur
Tako de Jong

Publicaties

Bekijk alle publicaties

Gebiedsgericht werken aan mobiliteit en brede welvaart

Ruimte in Nederland is een steeds schaarser wordend goed. De bevolking groeit, we willen economische groei duurzamer maken en tegelijk ruimte maken voor slimme oplossingen met onuitputtelijke energiebronnen zon en wind. En ook voor mobiliteit is ruimte nodig.

Gedragsaanpak werkt bij het verduurzamen van de logistiek

Gedrag in de logistiek is niet nieuw, of toch? In deze inspiratiepaper laten we voorbeelden zien van een gedragsmodel in de praktijk. Juist door de logistieke wereld vanuit een gedragsbril te bekijken kan een gemeente resultaten bereiken op het gebied van duurzaamheid, bereikbaarheid en prettig ondernemersklimaat.

Klaar om te starten?

Wij maken graag ruimte voor een vrijblijvend gesprek over het realiseren van duurzame mobiliteitsverandering!

Neem contact op

Ontvang het laatste nieuws over mobiliteit

Bij het aanmelden ga ik akkoord met de algemene voorwaarden opgesteld door &Morgen.